Κυριακή

Myrties - Βασιλικός Ζακύνθου


Οι Μυρτιές είναι ένα συγκρότημα με πέτρινες κατοικίες σε ένα κομμάτι από το μεγάλο αγρόκτημα της οικογένειας Λογοθέτη, μόλις 500 μέτρα από τις ανατολικές ακτές του Βασιλικού και 1200 μέτρα από τη διάσημη παραλία ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Caretta - Caretta (Γέρακα).


Στην είσοδο του συγκροτήματος θα δείτε την παλιά ισόγεια αγροικία, που χτίστηκε το 1911 και ανακαινίστηκε πρόσφατα διατηρώντας το παραδοσιακό χωριάτικο χρώμα την οποία περιβάλλει ένας καταπράσινος κήπος με μπουκαμβίλιες, τριανταφυλλιές, ιβίσκους, πικροδάφνες, μυρτιές, ελιές και κυπαρίσσια.
Πιο ανατολικά θα δείτε δύο νεόκτιστα διώροφα πέτρινα κτίρια δομημένα με πέτρα από τα ζακυνθινά βουνά και παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Η μαγευτική θέα προς τη θάλασσα και το πράσινο από τα μπαλκόνια τους, αποτελεί το καλύτερο συμπλήρωμα στην χαλάρωση και την άνεση που θα απολαύσετε κατά την διαμονή σας.

Οι Μυρτιές διαθέτουν 4 studios 25 τ.μ. για 2 έως 3 άτομα (στο παλιό πέτρινο), δύο διαμερίσματα 40 τ.μ. 2 υπνοδωματίων για 4 έως 5 άτομα (στο παλιό πέτρινο) και τέσσερις πολυτελείς μεζονέτες (στα διώροφα) που μπορούν να φιλοξενήσουν από 2 έως 5 άτομα.


Αρχιτεκτονικά σε όλες τις κατοικίες δεσπόζουν οι πέτρινοι τοίχοι, τα ξύλινα ταβάνια και οι σκεπές με τον παραδοσιακό βροντάλε, τα κεραμικά πλακάκια στα πατώματα, οι ξύλινες πέργκολες στις βεράντες και τα μπαλκόνια τα ξύλινα ή πέτρινα ανώφλια, ο πέτρινος παλιός ξυλόφουρνος στην αυλή.
Στη εσωτερική διακόσμηση, χαρακτηριστικές είναι οι παλιές πόρτες, οι ντουλάπες, οι απλίκες και τα φωτιστικά, οι καθρέπτες, οι πίνακες ζωγραφικής της νόνας Helen και οι καλλιτεχνικές παρεμβάσεις της κόρης της, τα λευκά κεντητά κουρτινάκια των γιαγιάδων της οικογένειας στα παραθύρια.

λιμανι Ζακύνθου: 12χλμ     παραλία Πόρτο Ρώμα: 1.5χμ
πόλη Ζακύνθου: 12χλμ     παραλια Ιόνιο: 1500μ
αεροδρόμιο: 13,5 χλμ     παραλία Πόρτο Ζόρο: 3χμ
παραλία Μαυράτζη: 400μ     παραλία Δάφνη: 6χμ
παρ. Αγ. Νικολάου: 600μ     παραλία Σεκάνια: 7χμ
παραλία Γέρακα: 1χ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...